Gyerekmise Oroszlány

Hírek

Bányásznap Majkon
Hírek

Bányásznap Majkon

Szeptember 4 -én 9 órakor ünnepi szentmisével indul a bányásznapi program, majd a templom kórusát követően fellép a Gyémánt Gospel kórus.

Részletek »

Közelgő események

október 2022
No event found!
Tovább

A Magyar Kurír friss hírei

RSS KATOLIKUS HÍRPORTÁL
 • Bemutatták Rómában a Laudato si’ kezdetű enciklika alapján készült dokumentumfilmet
  A Laudato Si’ Mozgalom és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdítása Dikasztériumának együttműködése révén született meg A levél (The Letter) című dokumentumfilm Ferenc pápa Laudato si’ (Áldott légy) kezdetű enciklikájáról, amelyet 2015-ben írt a környezeti krízisről és közös otthonunk megóvásának fontosságáról. A bemutatóra Rómában került sor október 4-én, Assisi Szent Ferenc ünnepén.
 • Elsősorban a szív fontos – Cserháti Ferenc a külföldi magyarok budapesti diaszpóratalálkozójáról
  A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Külföldi Magyar Lelkipásztori Szolgálata szeptember 30. és október 2. között Budapesten diaszpóratalálkozót szervezett a külföldi magyar katolikus közösségek képviselőinek, több mint félszáz papnak és lelkes hívőnek. Az eseményről Cserháti Ferencet, a külföldön élő magyarok pasztorációjáért felelős esztergom-budapesti segédpüspököt kérdeztük.
 • Szűz Mária övének egy darabja érkezett a Rózsák terei görögkatolikus templomba az Istenszülő ünnepén
  A budapesti Rózsák terei, Istenszülő oltalmáról elnevezett görögkatolikus templom búcsúja idén október 2-án különösen ünnepélyes volt. A Szent Liturgián ezüstmisés áldásban részesítette a híveket a vendég szónok Kapin István, és erre az alkalomra az Istenszülő ereklyéje és a Szent Korona másolata is a templomba érkezett.
 • Veres András áldotta meg a felújított sopronkövesdi Kisboldogasszony-templomot
  A magyar templomfelújítási program keretében elnyert 15 millió forintos támogatásnak és az egyházközség hozzájárulásának, a plébános és a hívek munkájának köszönhetően szépült meg a sopronkövesdi Kisboldogasszony-templom, amelyet október 2-án, vasárnap ünnepi szentmise keretében áldott meg Veres András győri megyéspüspök.
 • Burkina Fasó-i bíboros: „Mi imával felelünk a kalasnyikovok hangjára”
  Philippe Nakellentuba Ouédraogo bíboros, Ouagadougou érseke október 2-án, a missziók hónapjának megnyitóján nyilatkozott, arra buzdítva híveit, hogy tartsanak ki ebben a helyzetben – amikor Traore százados katonái puccsal megbuktatták a régi katonai juntát –, és minden eddiginél erőteljesebben imádkozzanak a békéért.

Videók

Képek

Elsőáldozás 2022
Templom belső
Életképek
Bányásznapi Szentmise

Ó, dicsőséges Szent József pátriárka, alázatos és igaz názáreti kézműves, légy mindennapi fáradozásainkban mellettünk, hogy mi, katolikus kézművesek is megtaláljuk munkálkodásunkban az Isten dicséretének alkalmas eszközét, hogy megszentelődjünk, és hasznossá váljunk a társadalom számára, amelyben élünk. Hiszen minden cselekvésünknek ezek a legfőbb eszményeik. Könyörögd ki számunkra Istentől, ó legszentebb pártfogónk, a szív alázatát és egyszerűségét, azt, hogy örömet találjunk a munkában, és jóakarattal legyünk azok iránt, akik társaink benne. Add, hogy a munkát, amely elkerülhetetlen, ebben az életben, az isteni akaratnak megfelelően, vidáman végezzük, tudatában különleges szociális helyzetünknek és küldetésünknek, felelősségünknek. Add meg nekünk a fegyelem és imádság szellemét, a kedvességet és a tiszteletet a felettesek, a testvéri érzést a velünk egyenrangúak, az alázatot és türelmet az alattvalókkal szemben. Ámen.”

XII. Piusz pápa Imája Szent Józsefhez

Szent József légy házunk ura, kis családunk patrónusa.
Egyetértés, hű szeretet egyesítse szíveinket.
Az ég felé mutass utat, gyámolítsd az ellankadtat.
Küzdelmekben légy segélyünk, erényekben példaképünk.
Átadjuk a ház kulcsait, oltalmazd és védd lakóit.
Zárd ki mindazt ami káros, ami üdvünkre hátrányos.
Engedd be az Isten áldást, minden jóban gyarapodást.
Ajánlj minket Jézusodnak, szeplőtelen Szűz Arádnak,
hogy családunk kisded háza Názáretnek legyen mása.
Ámen.