Keresés
Close this search box.

Hírek

Közelgő események

április 2024
május 2024
június 2024
No event found!
Tovább

A Magyar Kurír friss hírei

RSS KATOLIKUS HÍRPORTÁL
  • Húsvét örömhíre – Bizánci dallamok a Görögkatolikus Múzeumban
    A Görögkatolikus Múzeum Bizánci dallamok című ingyenes rendezvénysorozata hónapról hónapra a bizánci zene világába kalauzolja az érdeklődőket Bubnó Tamás Liszt-díjas karnagy és a Szent Atanáz kórus segítségével. Április 22-én Krisztus föltámadásának dicsőítése állt a középpontban.
  • Ferenc pápa Sulyok Tamás köztársasági elnököt fogadta a Vatikánban
    A Magyar Katolikus Egyház Ferenc pápa 2023. évi magyarországi apostoli látogatásának első évfordulóján – 2024. április 23–25. között – nemzeti zarándoklatot hirdetett Rómába. Az eseményhez kapcsolódóan április 25-én Ferenc pápa audiencián fogadta Sulyok Tamás köztársasági elnököt.
  • Szerzetesnővérek a fogyatékkal élő gyerekekért Fekete-Afrikában
    „Az afrikai kontinens egyes etnikai csoportjai körében az értelmi fogyatékkal élők gyakran marginalizálódnak” – mondta el a Vatican Newsnak Claudia Samba FSCM nővér, aki hasonló helyzetben élő gyerekekkel dolgozott nyolc éven át a rendje által működtetett központban a mauritániai Rosso városában.
  • Legyünk áldás a gyermekek számára – A bölcsődék napját ünnepelték Nyíregyházán
    Április 22-én tartották meg a bölcsődék napját a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő bölcsődék munkatársai számára. Az ünnepi együttlét a nyíregyházi Szent Miklós-székesegyházban kezdődött, ahol a több mint száz megjelent vendég együtt imádkozott.
  • Ferenc pápa a magyar zarándokokhoz: A béke akkor születik meg, amikor úgy döntök, hogy megbocsátok
    A Magyar Katolikus Egyház Ferenc pápa 2023. évi magyarországi apostoli látogatásának első évfordulóján – 2024. április 23–25. között – nemzeti zarándoklatot hirdetett Rómába. Az esemény csúcspontjaként április 25-én délelőtt a Szentatya fogadta a magyar zarándokokat a vatikáni VI. Pál teremben. Beszédében arra buzdított, hogy az imádságban megtalált erő révén kövessük népünk szentjeinek példáját.

Videók

Képek

Elsőáldozás 2022
Templom belső
Életképek
András atya 75 éve - 2023

Ó, dicsőséges Szent József pátriárka, alázatos és igaz názáreti kézműves, légy mindennapi fáradozásainkban mellettünk, hogy mi, katolikus kézművesek is megtaláljuk munkálkodásunkban az Isten dicséretének alkalmas eszközét, hogy megszentelődjünk, és hasznossá váljunk a társadalom számára, amelyben élünk. Hiszen minden cselekvésünknek ezek a legfőbb eszményeik. Könyörögd ki számunkra Istentől, ó legszentebb pártfogónk, a szív alázatát és egyszerűségét, azt, hogy örömet találjunk a munkában, és jóakarattal legyünk azok iránt, akik társaink benne. Add, hogy a munkát, amely elkerülhetetlen, ebben az életben, az isteni akaratnak megfelelően, vidáman végezzük, tudatában különleges szociális helyzetünknek és küldetésünknek, felelősségünknek. Add meg nekünk a fegyelem és imádság szellemét, a kedvességet és a tiszteletet a felettesek, a testvéri érzést a velünk egyenrangúak, az alázatot és türelmet az alattvalókkal szemben. Ámen.”

XII. Piusz pápa Imája Szent Józsefhez

Szent József légy házunk ura, kis családunk patrónusa.
Egyetértés, hű szeretet egyesítse szíveinket.
Az ég felé mutass utat, gyámolítsd az ellankadtat.
Küzdelmekben légy segélyünk, erényekben példaképünk.
Átadjuk a ház kulcsait, oltalmazd és védd lakóit.
Zárd ki mindazt ami káros, ami üdvünkre hátrányos.
Engedd be az Isten áldást, minden jóban gyarapodást.
Ajánlj minket Jézusodnak, szeplőtelen Szűz Arádnak,
hogy családunk kisded háza Názáretnek legyen mása.
Ámen.