Hírek

Keresztény Gazdák Borversenye
Hírek

Borverseny

2021. Június 19 -én délután fél négykor borkóstolóval egybekötött borversenyt rendezünk, melyre bárki benevezheti borát fajtától és évjárattól függetlenül.

Részletek »

Közelgő események

június 2021
július 2021
No event found!
Tovább

A Magyar Kurír friss hírei

RSS KATOLIKUS HÍRPORTÁL
 • Hála egy beteljesedett életért – Eltemették Jálics Ferencet, a szemlélődő ima tanítómesterét
  Június 12-én a budapesti Jézus Szíve-templomban tartotta a magyar jezsuita rendtartomány Jálics Ferenc rendtestvérük gyászszertartását és temetését. A szentmise főcelebránsa Vízi Elemér SJ, a jezsuita rend magyar rendtartományának provinciálisa volt, koncelebrált Bernhard Bürgler SJ, a Közép-Európai Rendtartomány (ECE) provinciálisa és Horváth Árpád SJ, a helyi közösség elöljárója.
 • Útravaló – 2021. június 13., évközi 11. vasárnap
  Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Júniusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.
 • Mai evangélium – 2021. június 13.
  Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Mk 4,26–34
 • Őrizzétek a tüzet szívetekben! – Pap- és diakónusszentelés Sopronban
  Veres András győri megyéspüspök június 12-én áldozópappá szentelte a Győri Egyházmegye szolgálatára Simon Dávid diakónust, valamint diakónussá Licz Csabát a soproni Szent Mihály-templomban. A szentmisén koncelebrált Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök, valamint az egyházmegye papsága.
 • A HÉT VERSE – Weöres Sándor: Gyerekkor
  Június szülöttétől, Weöres Sándortól választottunk verset a következő hétre. Mégpedig egy igazi gyerekkori verset, játékosat-ritmusosat, felejthetetlen szófordulatokkal és képekkel. Az idő „számolatlanságát”, gazdagságát kívánjuk kedves Olvasóinknak a ránk köszöntő nyárra. Kezdjük gondolatban Csöngén, ebben a Vas megyei faluban, egy száz évvel ezelőtt élt álmodozó gyermek látásával.

Videók

Képek

Templom belső
Életképek
A Missziós Kereszt Oroszlányon

Ó, dicsőséges Szent József pátriárka, alázatos és igaz názáreti kézműves, légy mindennapi fáradozásainkban mellettünk, hogy mi, katolikus kézművesek is megtaláljuk munkálkodásunkban az Isten dicséretének alkalmas eszközét, hogy megszentelődjünk, és hasznossá váljunk a társadalom számára, amelyben élünk. Hiszen minden cselekvésünknek ezek a legfőbb eszményeik. Könyörögd ki számunkra Istentől, ó legszentebb pártfogónk, a szív alázatát és egyszerűségét, azt, hogy örömet találjunk a munkában, és jóakarattal legyünk azok iránt, akik társaink benne. Add, hogy a munkát, amely elkerülhetetlen, ebben az életben, az isteni akaratnak megfelelően, vidáman végezzük, tudatában különleges szociális helyzetünknek és küldetésünknek, felelősségünknek. Add meg nekünk a fegyelem és imádság szellemét, a kedvességet és a tiszteletet a felettesek, a testvéri érzést a velünk egyenrangúak, az alázatot és türelmet az alattvalókkal szemben. Ámen.”

XII. Piusz pápa Imája Szent Józsefhez

Szent József légy házunk ura, kis családunk patrónusa.
Egyetértés, hű szeretet egyesítse szíveinket.
Az ég felé mutass utat, gyámolítsd az ellankadtat.
Küzdelmekben légy segélyünk, erényekben példaképünk.
Átadjuk a ház kulcsait, oltalmazd és védd lakóit.
Zárd ki mindazt ami káros, ami üdvünkre hátrányos.
Engedd be az Isten áldást, minden jóban gyarapodást.
Ajánlj minket Jézusodnak, szeplőtelen Szűz Arádnak,
hogy családunk kisded háza Názáretnek legyen mása.
Ámen.