Hírek

Közelgő események

augusztus 2022
No event found!
Tovább

A Magyar Kurír friss hírei

RSS KATOLIKUS HÍRPORTÁL
 • Thomas Handgrätinger O.Praem.: Szent Norbert érsek és rendalapító
  Tavaly a rend alapításának 900. évfordulóját ünnepelte a Magyar Premontrei Cirkária. Az alapító Szent Norbert és első követői 1121 karácsonyán tették le ünnepélyes fogadalmukat a nyugat-franciaországi Prémontré völgyében. A 900 éves jubileumhoz kapcsolódóan magyarul is megjelent a premontreiek volt generális apátjának rendalapítóról írt, díszes külsejű monográfiája.
 • Isten jóságát és szeretetét adják tovább művészetükkel – Petrás Mária és Petrás Alina győri tárlata
  Augusztus 12-én pénteken délután Győrben, a győri püspökséghez tartozó Szent László Látogatóközpont Triangulum Galériájában hatalmas érdeklődés mellett nyílt meg a Mária erejével című tárlat, Petrás Mária Prima Primissima- és Magyar Örökség díjas népdalénekes, keramikus és lánya, Petrás Alina Szervátiusz Jenő-díjas keramikus, népdalénekes közös kiállítása.
 • Piliscsabán rendezték meg a VIII. Fraknói Nyári Akadémiát
  Augusztus 5–6-án, sorozatban a 8. alkalommal került megrendezésre a Fraknói Nyári Akadémia a Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport szervezésében, az ELKH Moravcsik Gyula Intézet és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói által alapított Kubinyi András Történész Műhely közreműködésével. Az eseménynek a Fraknói Kutatócsoport születésének helyszíne, a piliscsabai campus adott otthont.
 • A soproni Szent Imre-templom felszentelésének 25 éves jubileumát ünneplik
  1997. augusztus 20-án szentelte fel Pápai Lajos akkori győri megyéspüspök a soproni Szent Imre-templomot, mely a város egyik dinamikusan fejlődő városrészén, a Jereván lakótelepen épült. 25 év elteltével a hívő közösség kétnapos program keretében – augusztus 19-én és 20-án – ad hálát Istennek.
 • Útravaló – 2022. augusztus 13.
  Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Augusztusban Földi István pápai esperes plébános ad útravalót.

Videók

Képek

Elsőáldozás 2022
Templom belső
Életképek
Bányásznapi Szentmise

Ó, dicsőséges Szent József pátriárka, alázatos és igaz názáreti kézműves, légy mindennapi fáradozásainkban mellettünk, hogy mi, katolikus kézművesek is megtaláljuk munkálkodásunkban az Isten dicséretének alkalmas eszközét, hogy megszentelődjünk, és hasznossá váljunk a társadalom számára, amelyben élünk. Hiszen minden cselekvésünknek ezek a legfőbb eszményeik. Könyörögd ki számunkra Istentől, ó legszentebb pártfogónk, a szív alázatát és egyszerűségét, azt, hogy örömet találjunk a munkában, és jóakarattal legyünk azok iránt, akik társaink benne. Add, hogy a munkát, amely elkerülhetetlen, ebben az életben, az isteni akaratnak megfelelően, vidáman végezzük, tudatában különleges szociális helyzetünknek és küldetésünknek, felelősségünknek. Add meg nekünk a fegyelem és imádság szellemét, a kedvességet és a tiszteletet a felettesek, a testvéri érzést a velünk egyenrangúak, az alázatot és türelmet az alattvalókkal szemben. Ámen.”

XII. Piusz pápa Imája Szent Józsefhez

Szent József légy házunk ura, kis családunk patrónusa.
Egyetértés, hű szeretet egyesítse szíveinket.
Az ég felé mutass utat, gyámolítsd az ellankadtat.
Küzdelmekben légy segélyünk, erényekben példaképünk.
Átadjuk a ház kulcsait, oltalmazd és védd lakóit.
Zárd ki mindazt ami káros, ami üdvünkre hátrányos.
Engedd be az Isten áldást, minden jóban gyarapodást.
Ajánlj minket Jézusodnak, szeplőtelen Szűz Arádnak,
hogy családunk kisded háza Názáretnek legyen mása.
Ámen.