Keresés
Close this search box.

Minden templom legnagyobb helyi ünnepe védőszentjének emléknapja, vagyis a búcsú. Oroszlányi templomunk patrónusa Szent József, a munkás, akit 1955 óta május 1-jén ünneplünk. Szeretettel várunk mindenkit, különösen egyházközségünk tagjait szombaton délelőtt 10 órakor az ünnepi búcsúi szentmisére, mely az idei Szent József évnek is kiemelt eseménye közösségünkben.

Búcsúnk ünnepén nagy örömmel köszöntünk Urunk, Istenünk!
Templomunk a te házad és a mennyország kapuja. Az ószövetségben csodájára jártak Salamon ékes templomának, pedig abban csak a föld termését és állatokat mutattak be áldozatul szent Fölségednek.

A mi templomunk , ha külsejében szerényebb is, hasonlíthatatlanul dicsőbb, mert benne a kegyelmek bőséges áradata ömlik reánk. Itt lettünk gyermekeiddé a keresztségben. A bérmálásban Szentlelked szállt le ránk. Szent Fiad naponként megújítja benne keresztáldozatát, és oltárához hív, hogy szent testével és vérével tápláljon. Bűneinket már ismételten megbocsátottad gyóntatószékeiben. A jegyesek itt pecsételik meg örök hűséget ígérő életszövetségüket.

Kérünk mennyei Atyánk, világosítsd meg és erősítsd meg lelkünket szent templomod ünnepén. Növeld bennünk odaadó szeretetedet, hogy földi életünk központjának tekintsünk. Segíts arra is, hogy testünk-lelkünk élő templomod legyen, soha bűnnel ne éktelenítsük, és így méltónak találtassunk, hogy majdan színed látásán örvendhessünk mindörökké. Ámen.

(Praeorator, 67. old.)

HA TETSZETT OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Facebook
Twitter
Stációk

MIK AZOK A STÁCIÓK?

Vannak még berendezési tárgyak, melyek csak katolikus templomban láthatók. Ezek a templomhajó, vagyis a hívek számára fenntartott rész falain látható kis képek.

Részletek »