Keresés
Close this search box.

Gazdag programmal vártuk a híveket, valamint Oroszlány és környékének lakosságát október 12-16. között az oroszlányi Munkás Szent József plébánián. A templomban került elhelyezésre a jövő évi Eucharisztikus Világkongresszus jelképe, a Missziós Kereszt, melyet 2017 -ben áldott meg Ferenc pápa.

Hétfőn a Missziós Kereszt fogadásán és az azt követő szentmisén jelen volt Lazók Zoltán Oroszlány város polgármestere és v. Nagy Csaba a Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezetének elnöke is.

A programsorozat második napján a hittanos gyerekeké volt a főszerep, akik egy vetélkedőn vettek részt. A plébánia hittantermében egy 5×5 méteres táblán Kövesdi Mónika művészettörténész vezetésével társasjátékban mérték össze ügyességüket és tudásukat, majd két tesztlapot kellett kitölteniük (témájuk a Missziós Kereszten lévő szentek, boldogok, valamint a Szentmise). Ezek után és közben gyakorlati feladatként elő kellett készíteniük a miséhez a kelyhet, valamint lehetőségük volt két puzzle kirakására is. A gyerekeket szendvics, tea és aprósütemények várták. Minden résztvevő emléklapot kapott, az első három helyezett csapat pedig jutalomban részesült.

A Missziós Kereszt és az ahhoz tartozó kiállítás délelőtt és délután bárki számára megtekinthető volt. Minden nap reggeli imával indult, majd az egyházközség csoportjainak (Szent Mónika közösség, Rózsafűzér társulat, Énekkar, Karitász) programjait követően szentmisével zárult. Utóbbiak közül is kiemelkedett a szerda esti, melynek fő celebránsa Író Sándor plébános úr, zenei szolgálatát vezette Farkas Domonkos egyházzenész, a Gödöllői Kántorátus vezetője, előadója (Triduum keretében) pedig Györgyi Viktor akadémikus, atomfizikus, diakónus volt. Ezen a szentmisén részt vett Zsuffa Tünde az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kommunikációs igazgatója is.

Pénteken délelőtt az Oltáriszentség előtti imaórával, az Eucharisztikus kongresszusra felkészítő imádsággal, majd egyházi énekekkel vettünk búcsút a Missziós Kereszttől, melynek következő állomása Sóskút.

Élő társasjáték
Szentmise Oroszlányon
Farkas Domonkos egyházzenész

Hírek