Keresés
Close this search box.
A végéhez közeledik az oroszlányi Szent József kápolna és közösségi tér felújítása, mely október 22 -től a helyi karitász csoportnak is helyet ad.

Átadás október 15 -én.

Szent József Kápolna
Szent József Kápolna és közösségi tér

Állami támogatással, helyi építőipari vállalkozásokkal és az egyházközség összefogásával még az idén használatba vehető lesz a „falusi” kápolna és melléképülete. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson sok segítő rengeteg órányi önkéntes munkájára is szükség volt. Külön öröm, hogy az egyházközség tagjain (azon belül is a karitász tagokon) kívül több rászoruló is kivette részét a közösségi munkából.

Volt olyan szombat, amikor közel harminc ember dolgozott a területen. A hölgyek egy része bográcsban készített számukra igencsak tartalmas babgulyást. Az udvaron egyszerre történt a növényzet ritkítása, ásás, és betonozás. A segítők közül külön köszönet illeti Vlaszács Józsefet, aki az épületegyüttes teljes villamos hálózatát, világítását kiépítette.

A kápolna, annak melléképülete és udvara szerves része lesz a város életének. A kápolnában újra indulhatnak a litániák, a melléképületben a karitászon kívül több közösségi csoport és a gyermektábor is helyet kap, valamint nem kevés – a városlakók előtt is nyitott – rendezvény lesz. A melléképület és az udvar használatára alkalmanként a város más szervezetei számára is adott lesz a lehetőség. Ezért hívjuk a helyet így:

Szent József kápolna és közösségi tér

Ebéd a kápolna felújítás alatt