Keresés
Close this search box.
A karácsony ünnepén karácsonyfával és karácsonyi zenével fogadtuk a rászorultakat emlékezetesebbé téve a szeretet ünnepét.

Az Oroszlány Római Katolikus Plébánia Karitász szervezete idén is megszervezte karácsony megünneplését a rászoruló nagycsaládosoknak, kisnyugdíjasoknak és hajléktalanoknak a felújított falusi kápolnában.

Karitász Karácsony

November elején indítottuk karácsonyi adománygyűjtési akciónkat, melyben segítségünkre volt a Bányász Klub Közösségi és Rendezvényház, valamint a Székesfehérvár Egyházmegye Karitász központ. Az adományozóknak köszönhetően idén több mint 250 fő részére tudtuk szebbé tenni a Karácsonyt.

2023 december 16 -án, 10 órakor a Várdomb utcai kápolnában Kutschi András plébános szentmiséjével kezdődött  karácsonyi adományosztó napunk, melyen (előzetes értesítés és rászorultság alapján) összesen 100 fő vett át névre szóló adomány csomagokat. Továbbá a családok számára tartós élelmiszer csomagokat, a gyermekeknek játék adományokat osztottunk. Mindenki kapott egy süteményekkel és szaloncukrokkal megtöltött ajándékdobozt és egy tál meleg ételt. A karitász tagjai az adományosztás után a mozgásukban korlátozott rászorultak részére személyesen vitték ki a karácsonyi csomagokat.

Minden szombaton és vasárnap élelmiszert osztunk a rászorultaknak az Élelmiszerbank, a Tesco Globál Zrt. és a Penny Market Kft. támogatásával. Használt ruhákat, könyveket és játékot adunk folyamatosan. Lehetőségeinkhez mérten tartós élelmiszerrel tudunk gyors segélyt biztosítani a hozzánk fordulóknak, valamint alkalomszerűen műszaki cikkeket és vitaminokat is adományozunk. Idén már több gyermek beiskolázását segítettük (10.000 Ft/gyermek ), jövőre pedig elindítjuk a lakókörnyezet rendbetételét segítő programunkat

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki karitász szervezetünk minden önkéntesének az odaadó munkájukért valamint köszönjük támogatóinknak és az adományozóknak a segítséget. Kérjük lehetőségeikhez mérten év közben is gondoljanak a nélkülözőkre, segítsék továbbra is munkánkat!

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet kívánunk!

Oroszlány Római Katolikus Plébánia

MEGOSZTÁS

Hírek