Keresés
Close this search box.

Az oroszlányi Karitász csoport várja az irodaszer, tanszer, tartós élelmiszer és tisztálkodószer admonányaikat a plébánián, az alábbi időpontokban:

  • Hétfő 08-10 óra
  • Kedd 08-10 óra
  • Szerda 08-10 és 16-18 óra
  • Csütörtök 08-10 óra
  • Péntek 08-10 óra
  • Pénteken a mise előtt 17:30-18 óra
  • Vasárnap a mise előtt 08:30-09 óra
Iskolakezdés

Az adományok 2022 augusztus végén, szeptember elején kerülnek átadásra a rászoruló családoknak.

A Katolikus Karitász minden évben meghirdeti a Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű segélyprogramot, hogy minél több iskolás gyermeknek tegye könnyebbé a tanévkezdést. A szervezet célja, hogy országos összefogás során évről évre több gyermeknek segíthessenek az iskolakezdésben.

Sok család számára jelent komoly anyagi megterhelést a tanévkezdés. Több gyermek megfelelő eszközök, ruházat és tanszerek nélkül kezdi minden évben az iskolát, sokaknak tehetségük ellenére nincs lehetőségük részt venni korrepetáláson vagy a fakultatív órákon.

Számos család a megélhetés költségeit csökkenti és kevesebbet költ élelmiszerre, ruhára vagy nem fizeti be a szolgáltatási számlákat azért, hogy az iskolai költségeket rendezni tudják. Más családok pedig hitelből oldják meg az iskolakezdést és súlyos terhet jelent számukra a részletek törlesztése és így más, a megélhetés szempontjából fontos költség kifizetése válik bizonytalanná.

A Karitász segélyakciójával nem csupán az eszközök beszerzését segíti, de az önkéntesek személyes jelenlétével, a tanévközben való folyamatos kapcsolattartással egész tanév során biztonságot adnak a családoknak, és szükség szerint segítik őket a mindennapi terhek könnyítésében. A tanév kezdetén számos helyen külön program keretében adják át az önkéntesek a támogatásokat.